طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست با و بدون فر
به گزارش تور انگلیس، کیک کدو حلوایی با عطر و طعم فوق العاده خود، گذراندن روزهای پاییزی را آسان تر می نماید. پاییز و میوه های آن همواره برترین بهانه برای دورهمی های محبت آمیز هستند اما جای خالی یک کیک خوشمزه به همراه یک نوشیدنی گرم کامل حس می گردد. شاید تنها راه استفاده از کدو حلوایی را بخارپز کردن بدانید در حالی که دستورهای فراوانی از آن در دنیای شیرینی پزی و آشپزی وجود دارد. در مطالب قبلی به طرز تهیه خورش کدو حلوایی با مرغ مجلسی و طرز تهیه کیک کدو حلوایی به صورت جداگانه پرداخته ایم که می توانید آن ها را بخوانید. حال در این مطلب به آنالیز طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست خواهیم پرداخت که با و بدون فر به راحتی می توانید آن را درست کنید.
موا لازم در طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست و بدون فر
- پوره کدو حلوایی یک و یک دوم فنجان
- ماست یونانی ساده یک دوم فنجان
- شکر یک دوم فنجان
- تخم مرغ بزرگ سه عدد
- شکر قهوه ای یک چهارم فنجان
- آرد گندم یک فنجان
- آرد سفید سه چهارم فنجان
- ادویه کدو حلوایی یک قاشق غذاخوری
- نمک یک و یک دوم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک و یک دوم قاشق چای خوری
- پنیر خامه ای یک سوم فنجان
- خامه فرم گرفته یک و یک دوم فنجان
- پودرقند یک چهارم فنجان
- وانیل دو قاشق چای خوری
طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست
1. مواد کیک را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست باید همچون دستور تهیه کیک کیک با ماست در فر مواد لازم را از 30 دقیقه قبل بیرون بگذارید تا هم دمای محیط شوند. فر را هم با دمای 176 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. حال یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا پوره کدو حلوایی، ماست، شکر، تخم مرغ و شکر قهوه ای را در آن مخلوط کنید. مواد را با هم زن برای شش تا هفت دقیقه خوب هم بزنید تا یک دست گردد.
نکته: در ادامه روش تهیه اصولی پوره کدو حلوایی به صورت کامل در بخش توضیحات آمده است.
2. مواد خشک را آماده کنید
کیک کدو حلوایی به علت استفاده از ادویه های گرم، به کیک ادویه هم معروف است چراکه عطر و طعم آن را دو برابر نموده است. پس در دومین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست باید در کاسه ای جداگانه آرد گندم، آرد سفید، ادویه کدو حلوایی، نمک و بیکینگ پودر را دو تا سه بار الک و خوب مخلوط کنید. با این کار کیک سبک تری خواهید داشت.
3. مواد خشک و تر را مخلوط کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست نوبت به مایه کیک می رسد پس به آرامی مواد خشک را به کاسه مواد تَر اضافه کنید. مواد را تا جایی هم بزنید که مواد خشک و تر با یکدیگر مخلوط شوند. دقت داشته باشید که هم زدن اضافه منجر به از بین رفتن بافت کیک کدو حلوایی تان خواهد شد. برای وعده صبحانه تان از طرز تهیه مربا و مارمالاد کدو حلوایی غافل نشوید که با خوردن آن شگفت زده خواهید شد.
4. کیک کدو حلوایی را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست باید قالب کیک را کمی با روغن چرب و داخل آن آرد بپاشید. این کار از چسبیدن مایه کیک حین پخت به قالب جلوگیری می نماید. مایه کیک را به آرامی داخل قالب بریزید. قالب را برای یک بار به آرامی به سطح کار خود بزنید تا حباب های اضافه آن گرفته گردد. در نهایت قالب را برای پخت به مدت 35 دقیقه داخل فر بگذارید. کیک را با یک خلال دندان تست کنید تا مایه ای به آن نچسبیده باشد. کیک را برای تزئین روی توری سیمی بگذارید. اگر در پی طعم جدیدی از کدو حلوایی هستید پس طرز تهیه کدو کلوبیج را امتحان کنید.
5. کیک کدو حلوایی را تزئین کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه کیک کدو حلوایی با ماست نوبت به تزئین و سرو آن می رسد. پس فراستینگ پنیری تان را درست کنید. پنیر خامه ای را با سرعت کم با هم زن خوب هم بزنید تا نرم و یک دست گردد. در ادامه خامه فرم گرفته را به آرامی داخل کاسه بریزید. پودر قند و وانیل را هم به ترتیب اضافه کنید. مخلوط را با سرعت میانه رو به بالا هم بزنید تا قله های نرم را ببینید. تنها به یاد داشته باشید که پنیر خامه ای را از 2 ساعت قبل بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد و حالت گلوله ای به خود نگیرد. فراستینگ را کامل روی کیک خنک شده بمالید. با یاری پودر گردو یا بادام آن را تزئین کنید. از خواص کدو حلوایی در تهیه غذاهایتان غافل نشوید.
نکات تکمیلی پخت کیک کدو حلوایی با ماست
کیک کدو حلوایی یکی از صدها کیکی است که برای پذیرایی در میهمانی هایتان می توانید آن را درست کنید. دستور تهیه این کیک ساده تر از حد تصورتان است با این حال نکات گفته شده زیر به شما در پیش بردن مراحل پخت آن یاری خواهد نمود.
پخت کیک کدو حلوایی بدون فر
کیک کدو حلوایی را همچون کیک اسفنجی در قابلمه می توان بدون فر درست کرد. برای تهیه این کیک بدون فر احتیاج است که مراحل بالا را به خوبی پیش ببرید. سپس مایه کیک را داخل قالب بریزید. قابلمه مناسب و بزرگتری از قالب کیک تان انتخاب کنید. قابلمه را به مدت 15 دقیقه به همراه شعله پخش کن روی حرارت کم بگذارید. در آخر به آرامی قالب را داخل قابلمه بگذارید. در قابلمه را با دم کنی ببندید تا حرارت خارج نگردد. با گذشت 35 دقیقه کیک کدو حلوایی تان در قابلمه آماده است.
پوره کدو حلوایی
مهم ترین پایه کیک کدو حلوایی، پوره کدو است که باید به خوبی آن را عمل بیاورید. پس یک کدو مناسب و رسیده انتخاب کنید. آن را از وسط نصف و تخمه های آن را کامل جدا کنید. با یاری یک چاقوی تیز آن را به تکه های کوچک تر تقسیم کنید. تکه های کدوحلوایی را داخل یک سبد استیل بگذارید. حال یک قابلمه را تا نصفه آب پر کنید. سبد را به گونه ای داخل قابلمه بگذارید که آب وارد سبد نگردد. قابلمه را روی حرات ملایم بگذارید تا آب به جوش بیاید. کدوها که بخار پز شدند باید آن ها را از قابلمه بیرون بیاورید. پوست آن ها را جدا کنید. کدوهای پوست گرفته شده را داخل ظرف غذاساز بریزید و آن را تبدیل به پوره کنید. به یاد داشته باشید که آب اضافه کدو را با یاری صافی بگیرید. راه برشته کردن تخمه کدو حلوایی را در کتاب کاله بخوانید.
ادویه کیک کدو حلوایی
ادویه کدو حلوایی را همچون ادویه مرغ مجلسی یا ترکیبات ادویه قرمه سبزی به راحتی در منزل می توانید درست کنید. در طرز تهیه ادویه کدو حلوایی به یک قاشق چای خوری از پودر هل، پودر میخک، فلفل قرمز به صورت جداگانه و دو قاشق چای خوری پودر زنجبیل، جوز هندی از هر کدام به صورت جداگانه و در آخر هم چهار قاشق غذاخوری دارچین احتیاج دارید تا کامل با یکدیگر مخلوط شان کنید. شما با این ادویه هر کیک کدو حلوایی که مدنظرتان باشد را می توانید درست کنید.
کیک کدو حلوایی رژیمی
شاید گمان کنید کیک کدو حلوایی رژیم غذایی تان را بهم بریزد اما سخت در اشتباه هستید. در دستور تهیه این کیک استفاده از ماست یونانی ساده یا ماست کم چرب اولین قدمی است که به تهیه کیک رژیمی یاری می نماید. در تهیه مایه کیک از آرد بدون گلوتن، بادام یا جو بهره ببرید. شیره خرما و عسل برترین جایگزین های شکر هستند که می توانید به کار ببرید. طرز تهیه پای کدو حلوایی وگان یک پیشنهاد عالی برای وگان های عزیز است.
نگه داری کیک کدو حلوایی با ماست
کیک کدوحلوایی به علت فراستینگ پنیری قابلیت نگه داری در دمای محیط را ندارد تنها می توان آن را به مدت 7 تا 10 روز در یخچال نگه دارید. برای نگه داری این کیک خوشمزه در فریزر باید آن را بدون فراستینگ دوبار با پلاستیک و فویل خوب پوشانید. در صورت نبود فویل آن را داخل ظرف های دربسته قرار دهید تا بعد از سه ماه باز هم از طعم و عطر آن لذت ببرید. برای وعده صبحانه تان علاوه بر پنکیک، مربا و مارمالاد کدو حلوایی هم می توانید درست کنید.
تزئین و سرو کیک کدو حلوایی با ماست
تزئین کیک کدو حلوایی آن قدرها هم سخت نیست چراکه با یاری انواع آجیل ، خامه، کارامل و سس شکلاتی می توانید روی آن ها را تزئین کنید. با استفاده از ماسوره شیرینی پزی به راحتی می توانید شکوفه در مقدار های مختلف روی آن پایپ کنید. در نهایت برش های کیک را می توانید کنار یک فنجان هات چاکلت کدو حلوایی یا شیر کدو حلوایی برای عزیزان تان سرو کنید.
منبع: کتاب کاله