خبرنگاران میگرنی ها موادغذایی فرآوری شده مصرف نکنند

به گزارش تور انگلیس، تهران- خبرنگاران- یک متخصص مغز و اعصاب گفت: مصرف بعضی مواد غذایی مانند غذاها و نوشیدنی های فرآوری شده بر شدت بیماری میگرن تاثیرگذار است و حتی طبق یافته های علمی این نوع مواد غذایی 30 درصد عامل بروز میگرن هستند.

خبرنگاران میگرنی ها موادغذایی فرآوری شده مصرف نکنند

فاطمه زمانی روز آدینه در گفت و گو با خبرنگار خبرنگاران اضافه نمود: برخی از مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده در مواد غذایی، خوراکی ها و نوشیدنی های خاص از جمله غذاهای فرآوری شده، شور، نوشیدنی های الکلی و مواد اضافه نمودنی خوراکی ها مانند نیترات که در هات داگ و گوشت های دودی وجود دارند، می توانند محرک حدود 30 درصد میگرن باشند.

زمانی ادامه داد: مصرف بیش از حد کافئین یا قطع ناگهانی مصرف آن می تواند باعث ابتلا به میگرن گردد و در برخی از افراد زیاد خوابیدن یا کم خوابی می توانند، محرک بیماری باشد. این بیماری دومین علت شایع سردرد بعد از سردرد تنشی است.

وی گفت: میگرن یک اختلال عصبی است که در اثر افزایش تحریک پذیری دستگاه عصبی مرکزی ایجاد می گردد و با سردردهای دوره ای همراه است که به صورت عودهای مکرر و اغلب یک طرفه و ضربان دار است، این بیماری در 20 تا 35 سالگی بروز می نماید و شیوع آن در زنان سه برابر مردان است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران ادامه داد: استرس نیز از شایعترین عوامل محرک در بروز میگرن است. اگرچه امکان حذف کامل استرس از زندگی وجود ندارد، اما می توان آن را کاهش داد یا نحوه واکنش به آن را تغییر داد. خواب کافی، ورزش کردن، نفس عمیق و یوگا از جمله روش های کاهش استرس است.

این پزشک، کمبود خواب یا خواب زیاد، ارتفاع زیاد، عوامل روانی، ناراحتی عاطفی و احساسی، قاعدگی، درمان های جایگزین هورمونی یا درمان های هورمونی جلوگیری از بارداری و غیره را از جمله عوامل ایجادنماینده میگرن بیان نمود و اضافه نمود: ورزش شدید، مسافرت های طولانی مدت، خیره شدن به یک نقطه، نورهای چشمک زن، بوهای قوی و تغییرات آب و هوایی نیز در بروز این بیماری تاثیرگذارند.

زمانی توضیح داد: توصیه می گردد افرادی که دچار میگرن می شوند روزانه به میزان 2 لیتر آب بنوشند؛ زیرا نوشیدن آب کافی، از آنجایی که به اندام های مهم و حیاتی بدن مانند مغز آبرسانی می نماید، بسیار لازم است و مغز اولین اندامی است که اگر بدن با کم آبی روبرو گردد صدمه می بیند و به بروز سردرد منجر می گردد.

وی اعلام کرد: با خوردن آب فراوان عمل سم زدایی در بدن به خوبی انجام می گردد و مواد زائد و سمی که در اثر تغذیه نامناسب و ناسالم وارد بدن و اندام های حیاتی شده اند، راحت تر از بدن دفع می شوند. میوه و سبزیجات به دلیل داشتن آنتی اکسیدان می توانند با التهابات به وجود آمده در بدن از قبیل میگرن، مبارزه نمایند.

این متخصص مغز و اعصاب توضیح داد: از سبزیجات سرشار از کلسیم و منیزیم مصرف گردد؛ زیرا مواد آلی می توانند در کاهش دردهای ناشی از اسپاسم های میگرنی و سردرد موثر باشند.

منبع: ایرنا
انتشار: 4 خرداد 1400 بروزرسانی: 4 خرداد 1400 گردآورنده: tour-england.ir شناسه مطلب: 975

به "خبرنگاران میگرنی ها موادغذایی فرآوری شده مصرف نکنند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران میگرنی ها موادغذایی فرآوری شده مصرف نکنند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید