خواص و فواید گلاب
به گزارش تور انگلیس، گلاب به عنوان یکی از پر مصرف ترین و محبوب ترین نوشیدنی ها در طب سنتی ایران به شمار می رود که خواصی شگفت انگیز نیز دارد. گلاب از جمله نوشیدنی های پرخاصیت و خوش بویی است که می تواند سلامت روح و جسم شما را تامین کند. برای آشنایی بیشتر با خواص گلاب با ما همراه باشید.
خواص گلاب و فواید درمانی آنگلاب در طب سنتی ایران بسیار کاربرد شده، مهم ترین خاصت آن ویژگی آرام بخش بودن آن است و از همین رو از آن در مراسم عزاداری استفاده استفاده می شود. بعضی از مهم ترین خواص گلاب عبارتند از:
از مهم ترین و اصلی ترین خواص گلاب، برطرف خشکی پوست، افزایش شادابی و طراوت پوست و درمان جوش یا آکنه است. استفاده از ماسک گلاب باعث تسریع جریان خون و پاکسازی پوست می شود. بعلاوه ماساژ گلاب بر روی پلک برای برطرف خستگی چشم مفید بوده و ترکیب گلاب و جوش شیرین برای از بین بردن جوش و اکنه موثر است. بعلاوه گلاب به علت تنظیم پ هاش پوست از بروز جوش نیر در افراد مستعد پیشگیری می نماید.
استفاده از گلاب همراه با گلیسیرین برای درمان ترک پاشنه پا بسیار مفید می باشد. بعلاوه استفاده از این ترکیب به برطرف خستگی پاها و تمدید اعصاب بعد از یک روز کاری یاری می نماید.
از خواص گلاب در طب سنتی استفاده از آن برای درمان افسردگی، اضطراب، ناراحتی های اعصاب و بی خوابی است. بوی خوش گلاب آرام بخش بوده و در مواردی حتی بوییدن آن نیز حال افراد را بهبود می دهد.
کاهش تب و حرارت بدن یکی دیگر از فواید درمانی و خواص گلاب است. به این منظور پارچه ای را با گلاب آغشته کرده و دست، پا و صورت فرد تبدار را با آن شستشو دهید، به ویژه توصیه می شود ناحیه کبد (بالا و راست شکم) که احتیاج بیشتری به خنک شدن دارد (چون کبد عضو گرمی است) را با پارچه آغشته به گلاب خنک نمایید.
گلاب دارای خاصیت ضد نفخ و بادشکن است و از اینرو در طب سنتی از شربت گلاب برای درمان و تسکین دل درد و دل پیچه استفاده می شود. علاوه بر آن به نظر بعضی از متخصصان طب سنتی معتقدند گلاب تا حدوی در پیشگیری از اسهال و درمان آن موثر می باشد.
با توجه به اینکه طبع گلاب نسبتا خنک می باشد، از همین رو استفاده از آن برای درمان سوزش ادرار ناشی از گرمی مزاج و صفراوی بودن مفید است.
از دیگر خواص گلاب در طب سنتی تقویت و استحکام لثه می باشد. به این منظور توصیه می شود اندازهی گلاب را در دهان نگه داشته و قرقره کنید. این کار بعلاوه برای درمان برفک و آفت دهان نیز مفید است.
طرز تهیه گلابگلاب یا عرق گل محمدی طی مراحل تقطیر از گل های درختچه گل سرخ یا گل محمدی به دست می آید. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده، همان عرق گیاه گل محمدی است که به گلاب معروف می باشد. به طور کلی طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول های آب نفوذ می نماید و در اصطلاح علمی، آب مقطر فراوری می شود. این آب معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوب، خواص درمانی گیاه اصلی را هم برای بدن دارد.
ضروری است بدانیم که برای نگهدای گلاب و حفظ خواص آن بایستی در ظرف هایی که دارای اندازه اندکی هوا باشد نگهداری شود. بعلاوه از تقطیر مجدد گلاب، فرآورده ای به دست می آید که به آن گلاب دو آتشه می گویند و چنانچه مجداً گلاب دو آتشه را تقطیر نمایند، گلاب غلیظی از نظر اسانس به دست می آید که فوق العاده معطر بوده و در حقیقت گلاب ناب و خالص است.
مضرات گلاب (موارد احتیاطی و منع مصرف)تا کنون عارضه خاصی در خصوص گلاب گزارش نشده است، لیکن همچون تمام گیاهان دارویی زیاده روی در مصرف آن صحیح نبوده و در بعضی موارد باعث ایجاد مسائل گوارشی می شود.
توصیه میشود افرادی که دچار اسهال شدید هستند یا زخم گوارشی و نفخ شدید دارند، بعلاوه کسانی که دچار بیماری بواسیر یا هموروئید می باشند، در مصرف گلاب احتیاط نمایند.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون