طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه

به گزارش تور انگلیس، برای تهیه ترشی انبه به یک سرکه 5 درصد، شکر، زنجبیل تازه، سیر، فلفل قرمز و دانه خردل احتیاج دارید. مهمترین نکته برای تهیه این ترشی، آماده سازی صحیح نگهدارنده های آن است.

طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - در فرهنگ ایرانیان، ترشی معمولا به عنوان چاشنی در کنار غذای اصلی کاربرد دارد. انبه سرشار از ویتامین A است و هر 100 گرم از آن، 1990 واحد ویتامین A دارد. انبه نه تنها در آشپزی، بلکه به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده نیز مورد استفاده قرار می گیرد. سس انبه یکی از فرآورده های تهیه شده از میوه انبه است که به عنوان چاشنی فلافل استفاده می گردد. ترشی انبه نیز نوعی چاشنی خوشمزه و خوش عطر بوده که خوردن آن در کنار غذا های چرب بسیار دلچسب است. در ادامه با روش تهیه این ترشی خوشمزه آشنا می شوید.

طرز تهیه ترشی انبه

مواد لازم
انبه تازه 3 کیلوگرم
سرکه با اسیدیته 5% یا بیشتر 4 فنجان (1 لیتر)
شکر 500 گرم
زنجبیل تازه 1/4 فنجان
سیر 1 حبه
فلفل قرمز (چیلی) 1/2 قاشق چایخوری
دانه خردل1 قاشق چایخوری

دستور تهیه:

1. نگه دارنده ها را آماده کنید: شکر و سرکه در تهیه ترشی انبه نقش نگه دارنده را به عهده دارند و شما برای هر 3 کیلوگرم انبه باید یک لیتر سرکه با اسیدیته حداقل 5 درصد و 500 گرم شکر از هر نوع که مایلید (شکر قهوه ای یا شکر سفید) بهره ببرید.

  • بهترین سرکه برای تهیه ترشی انبه سرکه سفید است.
  • نوع شکر مورد استفاده در تهیه این ترشی فرقی نمی نماید، اگر از شکر قهوه ای برای این منظور بهره ببرید رنگ ترشی شما تیره تر می گردد و در صورت استفاده از شکر سفید، رنگ ترشی تغییری نمی نماید.

2. ادویه ها را آماده کنید:

  • ادویه مورد استفاده برای تهیه این ترشی عبارت است از: 1/4 فنجان زنجبیل، 1 حبه سیر، 1/2 قاشق چایخوری فلفل قرمز چیلی و 1 قاشق چایخوری دانه خردل.
  • این میزان ادویه برای 3 کیلوگرم میوه انبه مناسب است.

3. ظروف مناسب برای تهیه ترشی انبه را آماده کنید:

  • یک قابلمه استیل عظیم و یک قاشق چوبی، پلاستیکی یا استیل لوازم مورد احتیاج برای تهیه ترشی هستند.
  • شما برای نگهداری این ترشی به تعدادی بطری شیشه ای تمیز احتیاج دارید که بهتر است قبل از ریختن ترشی در آن ها استریل شوند.

4. انبه ها را بشویید:

  • پوست میوه ها را با آب سرد بشویید تا هرگونه آلودگی آن از بین برود.
  • برای تمیز کردن پوست میوه ها احتیاجی به استفاده از مواد شوینده صنعتی نیست.

5. انبه ها را پوست گرفته و برش بزنید:

  • از آنجا که انبه پوست ضخیمی دارد، برای تهیه ترشی انبه باید پوست آن گرفته گردد.
  • اگر می خواهید ترشی شما به صورت پوره باشد اندازه قطعاتی انبه اهمیتی ندارد، ولی اگر قصد میکس کردن آن را ندارید سعی کنید انبه را به قطعات مکعبی شکل هم اندازه برش بزنید.

6. مواد را مخلوط کنید:

  • سرکه، شکر، تکه های انبه و ادویه ها را در قابلمه ریخته و هم بزنید تا مواد مخلوط شوند، سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

7. اجازه دهید مخلوط به جوش آید:

  • به حرارت دادن مواد بر روی حرارت متوسط رو به بالا به مدت 15-10 دقیقه ادامه دهید تا به جوش آید و مواد را مرتب هم بزنید. پس از جوش آمدن مخلوط، شکر آغاز به حل شدن در سرکه می نماید.

8. مخلوط را هم بزنید تا غلیظ گردد:

  • پس از اینکه شکر در سرکه حل شد، حرارت را تا سطح متوسط رو به پایین، کم کنید. فرصت دهید مخلوط به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت بجوشد. قبل از خاموش کردن حرارت، غلظت مخلوط را تست کنید و اگر به غلظت مناسب رسیده بود حرارت را خاموش کنید.

9. حرارت را خاموش کنید:

  • اجازه دهید مخلوط به مدت 15-10 دقیقه خنک گردد و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید. در صورت تمایل می توانید مخلوط را میکس کنید تا به شکل پوره درآید.

10. بطری های شیشه ای را استریل کنید:

  • بطری ها و درب آن ها را به مدت 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا استریل شوند. سپس آن ها را از آب جوش خارج نموده و روی پارچه نخی قرار دهید تا خنک شوند.

11. بطری های شیشه ای را با ترشی پر کنید:

  • ترشی انبه را با قاشق در بطری ها بریزید طوریکه 1 سانتی متر از بالای بطری ها خالی باشد.

12. رسیدن ترشی انبه:

  • درب بطری ها را محکم ببندید و بطری های ترشی انبه را در محیط تاریک و خنک قرار دهید. 2 الی 3 ماه صبر کنید تا ترشی برسد و در این مدت درب بطری ها را باز نکنید. ترشی انبه هر چه بیشتر برسد خوشمزه تر می گردد و اگر درب بطری ها باز نگردد تا بیش از یک سال قابل نگهداری است.

13. بطری های باز شده ترشی انبه را در یخچال نگهداری کنید:

  • شما می توانید بطری های باز شده ترشی انبه را تا چهار هفته در یخچال نگهداری نموده و مورد استفاده قرار دهید.

روش شما برای تهیه این ترشی چیست؟ به جز انبه از چه میوه های دیگری می توان استفاده کرد؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.

منبع: setare.com
انتشار: 16 تیر 1400 بروزرسانی: 16 تیر 1400 گردآورنده: tour-england.ir شناسه مطلب: 1042

به "طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی انبه خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید