ملو کاکتوس پرورش دهید!
به گزارش تور انگلیس، این کاکتوس های زیبا انگار کلاهی بر سر دارند و همین کلاه آنها را خاص و قابل تشخیص از میان بقیه کاکتوس ها نموده است. کلاه بعد از رشد، دسته ای از گل های ریز و زیبا را بر خود ظاهر می نماید!
حالا که صحبت بر سر کلاه ملو کاکتوس است، باید بگوییم که این کلاه در برخی انواع می تواند تا 1 متر هم رشد کند! گل ها بعد از مدتی به میوه های زیبایی تبدیل می شوند. در زبان انگلیسی به این کلاه سفالیوم گفته می گردد. سفالیوم در ملو کاکتوس های مختلف به رنگ های سفید و قرمز است و گل های کوچک صورتی رنگی در داخل آن تشکیل می شوند. میوه ها که براق و واکسی هستند، به شکل لوله ای روی سفالیوم ظاهر می شوند.
این کاکتوس ها به خاطر ظاهر خاصی که دارند، به وفور در گلفروشی ها قابل یافت هستند. ملوکاکتوس بومی مناطقی با درجه حرارت بالا است و تحمل سرمای محیط را ندارد، پس اگر خانه ای همواره سرد دارید بهتر است گیاه را اذیت نکنید و از فکر تهیه و نگهداری آن بیرون بیایید!
یک نکته قابل ذکر! این کاکتوس ها تنها هنگامی که به بلوغ رسیدند شکل خاص خود را پیدا می نمایند و قبل از آن ظاهری مانند بقیه کاکتوس ها دارند.
شرایط رشد
- نور
نور زیاد و باز هم بیشتر! ملو کاکتوس برای رشد خوب و سالم ماندن به میزان زیادی آفتاب مستقیم احتیاج دارد.
- آبیاری
این کاکتوس ها آبیاری منظم را دوست دارند و از اندکی مرطوب بودن موقت خاک بدشان نمی آید. پس ملو کاکتوس را، به خصوص در فصول رشد به طور منظم آبیاری کنید. قبل از آبیاری سوراخ های زهکش گلدان را چک کنید تا مطمئن شوید گرفته نیستند و تعداشان هم به میزان کافی است. بعد از آبیاری گیاه، آب جمع شده در زیر گلدانی را خالی کنید تا گیاه در آب قرار نگیرد و ریشه ها پوسیده نشوند.
- دما
همانطور که گفتیم این گیاه دمای بالای هوا را دوست دارد و تحمل هوای سرد را ندارد.
- خاک
مانند بقیه کاکتوس ها، خاک مخصوص کاکتوس برای ملو کاکتوس هم مناسب است. میزانی خاک مخصوص کاکتوس تهیه کنید، اگر زهکشی خاک خوب نبود، میزانی شن و سنگریزه به خاک اضافه کنید. برای رشد بهتر کاکتوس، میزانی عناصر ارگانیک هم به خاک تان بیافزایید.
- کود دهی
در طول فصل رشد گیاه را با کودی ضعیف تغذیه کنید. کودهای مخصوص کاکتوس هم انتخاب های خوبی هستند. اگر کودی که تهیه نموده اید، کودی قوی است، محلولی که برای کود دهی به گیاه تهیه می کنید را رقیق تر از حالت عادی درست کنید.
تکثیر
ملو کاکتوس به راحتی به وسیله کاشت بذر تکثیر می گردد. میزانی بذر کاکتوس تهیه کنید (البته می توانید از بذرهای کاکتوس خودتان هم بهره ببرید)، قبل از کاشت بذرها را مدتی در آب گرم بخیسانید تا باکتری ها و هاگ قارچ هایی که روی بذور هستند، کشته شوند. بعد از آن بذور را در خاکی سبک، با زهکشی خوب و پر از اکسیژن بکارید. سپس بذرهای کاشته شده را در محلی مرطوب و گرم قرار دهید تا به ریشه دهی آنها یاری کنید. مدتی طول می کشد تا سیستم ریشه ای بذرها توسعه یابد، پس به آنها آب و مواد غذایی بیش از حد ندهید. توجه داشته باشید که همواره از بذر تازه و خشک بهره ببرید.
تعویض گلدان
قبل از تعویض گلدان گیاه به این نکته توجه کنید که ملو کاکتوس گلدان های کوچک را دوست دارد و تمایل دارد ریشه هایش در فضایی کوچکتر پخش باشند، پس گلدان این کاکتوس را زیاد عوض نکنید. البته اگر مشاهده کردید که گیاه فضای خالی برای رشد بیشتر ندارد و تصمیم به تعویض گرفته اید، بهتر است این کار را در ابتدای فصل رشد انجام دهید. قبل از اینکه ملو کاکتوس سفالیوم تشکیل دهد، باید مانند بقیه کاکتوس ها تعویض گلدان گردد. برای تعویض گلدان ملوکاکتوس مانند همه کاکتوس ها، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان خشک گردد، سپس گیاه را از گلدان خارج کنید. خاک قدیمی اطرف ریشه را به یاری انگشت تان از ریشه جدا کنید. در این هنگام ریشه های خشک شده، مرده و گندیده را هم از گیاه جدا کنید. حالا به کاکتوس تان قارچ کش بزنید و گیاه را در گلدانی یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی اش قرار دهید و گلدان را با خاک کاکتوس تازه پر کنید.
منبع: فوت و فن