الجزیره: روسیه در لیبی اس300 مستقر کرد، مزدوران روسی برای ژنرال حفتر می جنگند
به گزارش تور انگلیس، براساس گزارش دولت آمریکا، دولت روسیه نیز از این افراد حمایت می نماید.
همراه دور زمین باشید و با تور ارزان روسیه از کاخ کرملین دیدن کنید و در شهرهای زیبای مسکو و سوچی گشتی بزنید و خاطرات زیبایی برای خود رقم بزنید.
شبکه الجزیره خبر داده است مزدوران روسی در لیبی، سامانه ضدهوایی اس 300 را در شمال این کشور مستقر نموده اند.
به گزارش خبرنگاران، دولت روسیه هنوز در این باره واکنشی نشان نداده است. دولت آمریکا قبل از این مدعی شده بود براساس تصاویر ماهواره ای، روسیه نیروهای نظامی غیررسمی و جنگنده به لیبی ارسال نموده اند اما مسکو این موضوع را رد می نماید.
براساس گزارش شبکه الجزیره، شرکت پیمانکاری روسی، نیروهای مسلح روسی را به لیبی منتقل نموده و آنها هم اکنون در جبهه دولت ژنرال خلیفه حفتر (دولت شرق لیبی) در حال جنگ هستند.
براساس گزارش دولت آمریکا، دولت روسیه نیز از این افراد حمایت می نماید.
نمونه ای از سامانه ضدهوایی اس 300
به گفته الجزیره، نیروهای پیمانکاری امنیتی روسی ابتدا یک میدان نفتی را تصرف کردند و سپس در نزدیکی آن، سامانه ضدهوایی اس 300 مستقر نموده اند.
آنها همچنین از امکانات این میدان نفتی برای آموزش نظامی استفاده می نمایند.
سامانه اس 300 از جمله سامانه های ضدهوایی استراتژیک ارتش روسیه است که بدون هماهنگی و نظارت و مجوز دولت روسیه امکان استقرار یا استفاده از آن وجود ندارد.
الجزیره گفته است که نیروهای شرکت پیمانکاری روسی فاگنر در روزهای قبل به همراه شماری از نیروهای سوری و افراد مسلح لیبیایی توانستند این میدان نفتی را بگیرند.
منابع مطلع اضافه کردند که افراد مسلح شرکت فاگنر هم اکنون در حال آموزش نیروهای لیبیایی و مزدوران سوری برای استفاده از انواع سلاح هستند.
وزارت دفاع آمریکا دو هفته قبل گفته بود نیروهای ژنرال حفتر همچنان از سوی گروه فاگنر (مورد حمایت دولت روسیه)، تحت پشتیبانی هستند.
پنتاگون گفته است تصاویر ماهواره ای نشان می دهد جنگنده ها، موشک های ضدهوایی، مین های زمینی و خودروهای زرهی در حال انتقال برای نیروهای ژنرال حفتر هستند.
علاوه بر این، ارتش آمریکا گفته است ارتش روسیه با تغییر رنگ جنگنده های این کشور، تعدادی از آنها را به لیبی منتقل نموده است. پیش بینی می گردد از این جنگنده ها در جنگ داخلی لیبی استفاده گردد.
دولت روسیه دخالت در جنگ داخلی لیبی را تکذیب می نماید.
لیبی، یک کشور با دو دولت
لیبی از سال 2015 تا به امروز دو دولت دارد. دولت وفاق ملی به پایتختی طرابلس کنترل غرب لیبی را در دست دارد و از سوی سازمان ملل متحد نیز به رسمیت شناخته می گردد. قطر و ترکیه از حامیان این دولت هستند.
در مقابل، دولت شرق لیبی (موسوم به ارتش ملی لیبی) به پایتختی بنغازی و به رهبری ژنرال خلیفه حفتر شرق این کشور را در دست دارد و از سوی روسیه، عربستان سعودی، مصر، امارات، سوریه و یونان مورد حمایت قرار می گیرد.
بیشتر میدان ها و تاسیسات نفتی در مناطق تحت کنترل دولت شرق لیبی است. براساس توافق بین المللی، همه تاسیسات نفتی باید زیرنظر موسسه ملی نفت باشند. دفتر مرکزی این سازمان در طرابلس است. همچنین درآمد ناشی از صادرات نفت لیبی باید به بانک مرکزی این کشور واریز گردد.
جنگ میان دو دولت برای سیطره بر سراسر لیبی در جریان است گرچه در روزهای اخیر با آتش بس بین المللی متوقف شده است.
در ماه های اخیر، نیروهای دولت شرق لیبی کنترل بسیاری از مناطق در نزدیکی طرابلس را از دست دادند و متحمل شکست سنگین از سوی نیروهای دولت غرب لیبی شدند.
توضیح عکس: راست: ژنرال خلیفه حفتر رهبر دولت شرق لیبی (به مرکزیت بنغازی) و چپ: فایز السراج رهبر دولت وفاق ملی لیبی (غرب لیبی) به مرکزیت طرابلس
دولت شرق لیبی نیز کوشش می نماید به تلافی، جریان صادرات نفت این کشور را قطع کند.
دولت غربی لیبی مورد حمایت تسلیحاتی و نظامی ترکیه است و ارتش ترکیه با ایجاد پایگاه در این کشور، از ارتش دولت غرب لیبی حمایت نظامی می نماید. این حمایت های ارتش ترکیه منجر به پیروزی های دولت غرب لیبی شده است.
روسیه در کنار عربستان سعودی و امریکا بزرگترین تولیدنماینده نفت دنیا است. بازار نفت دنیا هم اکنون با افزایش عرض و کاهش قیمت نفت روبه رو است.
منبع: عصر ایران