برنزه کردن پوست ممنوع!!
به گزارش تور انگلیس، به گزارش بهداشت نیوز: برنزه و تیره کردن رنگ پوست با تابش نور خورشید در فصل تابستان یکی از مد های فوق العاده محبوب درمیان جوانان است بی آنکه از خطر های انجام این کار و عارضه های بلند مدت آن بر سلامت خود آگاه باشند.
بسکمک از افراد این روز ها در استخر های شنا، سالنهای بدن سازی یا سواحل دریا در پی دگرگون کردن رنگ پوست خود هستند. این دسته از افراد با وجود آگاهی از خطر های اشعه خورشید و لزوم استفاده از کرم ضد آفتاب استاندارد، پوست خود را درمعرض تابش اشعه خورشید قرار می دهند تا به اصطلاح پوستی قهوه ای پیدا کنند.
علاقه به برونزه کردن پوست به ویژه بین نژاد های اروپایی که پوست هایی سفید رنگ دارند بیشتر شایع است و بسکمک از شرکت های تولید کننده محصول های آرایشی بهداشتی، کرم و لوسیون هایی مخصوص برنزه کردن پوست به فروش می رسانند.
از جمله دیگر راه های اشتباه و بسیار پرضرر برای دگرگون کردن رنگ پوست استفاده از تخت های برنزه کننده و نیز برخی دارو هاست که می تواند منجربه ابتلای فرد به سرطان یا سوختگی شود.
آمار ها نشان می دهند خطر ابتلا به سرطان ملانوما در افرادی که زیر 35 سال از تخت های برنزه کننده استفاده کرده اند 75 درصد بیش از سایرین است.
دریافت اندازه استاندارد نور خورشید برای سلامت و انجام فرآیند های بیولوژیکی بدن انسان بسیارمفید است، اشعه UV خورشید به سه بخش UVC، UVA و UVB تقسیم می شود.
اشعه UVC مضرترین اشعه خورشید است که البته به وسیله لایه اوزون و سایر مواد شیمیایی اتمسفر کره زمین قبل از رسیدن به سطح زمین مهار می شود.
این لایه ها همچنین اندازه زیادی از اشعه UVB را نیز مهار می کنند، اما بخش زیادی از اشعه UVA به سطح زمین می رسد و همین اشعه سبب ابتلای افراد به سرطان پوست می شود.
نور UV باعث واکنش های شیمیایی دربدن انسان می شود و برای رشد، جذب کلسیم در روده، بهبود تعادل وقدرت عضلانی در دوران سالمندی، جلوگیری از ابتلا به بیماری ها و تولید ویتامین D دربدن لازم است.
برخلاف نور مرئی، انرژی ناشی از اشعه ماورای بنفش به وسیله مولکول های بدن انسان جذب می شوند، زمانی که اندازه زیادی از اشعه ماورای بنفش جذب بدن انسان می شود، امکان بروز جهش ژنتیکی به وجود می آید، این جهش ژنتیکی منجر به ابتلای فرد به سرطان پوست می شود.
از جمله شایع ترین گونه های سرطان پوست که همه ساله سبب مرگ میلیون ها انسان در سراسر جهان می شود می تواند ملانوما و کارسینوم سلول های سنگفرشی پوست را نام برد.
قرار گرفتن در اندازه استاندارد اشعه خورشید خطر ابتلا به سرطان ریه، پروستات، سینه، کولورکتال و پانکراس را کاهش می دهد.
نور UV خورشید همچنین سبب کاهش فشارخون و التهاب در بدن انسان می شود.
افرادی که در کشور های سردسیر زندگی می کنند فشارخون بالاتری به نسبت افراد ساکن در کشور های نزدیک به مدار استوا دارند.
ازجمله دیگر خواص قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید اثر های ضد التهابی آن است، اشعه UV خورشید سبب تقویت سلول های ایمنی موجود بر روی سلول های پوست و جلوگیری از بروز برخی واکنش های التهابی می شود.
کمبود ویتامین D یکی از عامل های اصلی تشدید بیماری MS است.
با تمامی مزایای نور خورشید، کارشناسان توصیه می کنند افراد به ویژه در ایام تابستان از طلوع خورشید تا ساعت 9 صبح و عصر ها از ساعت 5 به بعد در معرض تابش نور خورشید قرار بگیرند، در ساعت های ظهر به ویژه10 تا 3 بعد ازظهر از تماس با نورخورشید جلوگیری کنند.
افراد در این بازه زمانی از کرم ضد آفتاب استاندارد مناسب پوست صورتشان، به همراه کلاه، عینک، دستکش و لباس های پوشیده استفاده کنند تا اشعه خورشید سبب آسیب به آن ها نشود.
افزون بر سرطان پوست، اشعه ماورای بنفش خورشید به پوست بدن نفوذ و سبب تخریب کلاژن سازی، بروز چین و چروک و دگرگون شدن رنگ آن می شود.
همچنین علامت های برخی بیماری ها چون بیماری خود ایمنی لوپوس درپاسخ به اشعه UV خورشید شدید تر می شود.
اشعه ماورای بنفش خورشید همچنین می تواند سبب آسیب چشمی و بروز آب مروارید شود.
نوع رنگ پوست بدن افراد نیز در اندازه جذب اشعه ماورای بنفش خورشید اثرگذاراست.
به تدریج و درطی سال ها از مهاجرت اقوام اولیه انسان ها به قاره های مختلف و مجاورت با نور خورشید، رنگ نژاد های مختلف با هم تفاوت پیدا کرده است.
افرادی که رنگ پوست تیره ای دارند به بازه زمانی بیشتری برای تولید ویتامین D از نورخورشید نیاز دارند و افرادی که پوست روشنی دارند به بازه زمانی کمتری نیازمندند.
امروزه دانشمندان دستگاه های الکترونیکی منحصربه فردی تولید کرده اند که برخی از آن ها قابلیت نصب برروی گوشی تلفن همراه نیز دارد و به افراد کمک می کند بدون بروز آفتاب سوختگی یا ریسک ابتلا به سرطان پوست به اندازه استاندارد از نور خورشید بهره مند شوند.
استفاده از کرم ضد آفتاب برای زنان و مردان درتمامی گروه های سنی توصیه می شود تا از ابتلا به انواع بیماری های پوستی ایمن بمانند.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: اُکالا