خواص سه شیره (انگور، توت و خرما)

به گزارش تور انگلیس، معجون سه شیره ترکیبی از شیره انگور، خرما و توت سفید است. خواص سه شیره شامل پیشگیری و درمان کم خونی، افزایش قدرت یادگیری، تسکین دردهای مفصلی، تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع خستگی، ضعف و بی حسی است.

خواص سه شیره (انگور، توت و خرما)

خبرنگاران | سرویس سلامت - یکی از مواد غذایی مفید شیرههای گرفته شده از میوههاست. مخلوط سه شیره انگور، خرما و توت سفید دارای انواع ویتامینها نظیر ویتامین آ، ای، ث، ویتامین های گروه ب و همچنین میزان فراوانی از مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم، آهن و منیزیم هستند. مصرف این ماده غذایی موجب تقویت عمومی بدن می گردد و یک معجون فوق العاده برای درمان کم خونی، تیروئید، بی حالی و بی حسی بدن است.برای آشنایی بیشتر با خواص سه شیره، میزان مصرف و طرز تهیه آن با خبرنگاران همراه شوید.

خواص سه شیره در درمان بیماری ها

طبع مخلوط سه شیره گرم است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود نیاز دارد، بهترین و مفیدترین ماده غذایی محسوب می گردد . برخی از مهمترین خواص سه شیره به شرح زیر است.

  • درمان کم خونی و فقر آهن

مهمترین ویژگی درمانی سه شیره استفاده از آن به منظور پیشگیری و درمان کم خونی است. فولات و آهن موجود در ترکیب این مواد از مهمترین مواد خون ساز می باشند. جالب است بدانید جذب آهن موجود در این ترکیب غذایی بسیار بالاتر از قرص آهن است چراکه آهن موجود در قرص ها ظرف 24 ساعت از بدن دفع می گردد ولی این آهن گیاهی به خوبی جذب سلول های بدن می گردد و مصرف آن برای درمان کم خونی به ویژه برای زنان باردار و بچه ها بسیار مفید است.

  • انرژیزا و مقوی بدن

میران کالری بالای موجود در ترکیب سه شیره آن را به یک ماده غذایی مفید برای تامین انرژی و کالری مورد نیاز بدن تبدیل کرده است. مصرف سه شیره انرژی مورد نیاز بچه ها و دانش آموزان را تامین کرده و از همین رو قدرت یادگیری و فعالیت آنها را افزایش می دهد. همچنین خواص سه شیره در تامین انرژی نیز باعث رفع بی حسی و کرختی در افراد بزرگسال و سالمند می گردد.

  • تسکین دردهای مفصلی، روماتیسم و آرتروز

به دلیل طبع گرم و خاصیت ضد التهابی این معجون استفاده از آن باعث تسکین دردهای مفصلی و آرتروز می گردد. مواد معدنی موجود در این شیرههای گیاهی نظیر کلسیم، منیزیم و فسفر به استحکام و سلامت استخوان ها کمک می کند.

  • کمک به رشد بچه ها و نوجوانان

تمامی املاح، مواد معدنی و ویتامینهای ضروری برای رشد بهتر و سالمتر بچه ها و نوجوانان در این ماده غذایی وجود دارد. همچنین به دلیل فعالیت و تحرک بالای بچه ها، مصرف سه شیره در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری آنها نیز می گردد .

طرز تهیه سه شیره

به طور کلی طرز تهیه همه انواع شیره میوهها از شیره انگور و خرما گرفته تا انجیر، سیب و توت سفید تقریبا مشابه یکدیگر است. به این منظور برای استخراج شیره از میوه ها که حتماً باید شیرین باشند ابتدا آب آن ها را می گیرند و سپس این آب را با کمک حرارت، کم کم غلیظ می کنند. عمل حرارت دهی و تغلیظ تا زمانی که قوام شیره به اندازه دلخواه درآید، ادامه پیدا می کند.

برای تهیه سه شیره که ترکیبی از شیره خرما، انگور و توت سفید است به مقدار مساوی از هر سه شیره را با یکدیگر مخلوط کنید. درب شیشه را ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید. همچنین بهتر است سه شیره را داخل ظرف های شیشه ای (ترجیحاً با رنگ تیره) نگهداری کنید. این معجون مقوی و خوشمزه برای ماهها ماندگاری دارد.

توجه داشته باشید که بهتر است برای حرارتدهی از حرارت پایین استفاده کنید. چرا که هرچه درجه حرارت بالاتر و مدت زمان حرارت دهی نیز بیشتر باشد، ارزش تغذیه ای ماده غذایی هم کمتر می گردد پس تقریباً تمام ویتامین های موجود در آب میوه با حرارت دادن از بین می فرایند و فقط قندها یا کربوهیدرات ها باقی می مانند .

برای آشنایی با روش تهیه شیره انگور، خرما و شیره توت مطالعه لینک های زیر را پیشنهاد می کنیم:

  • طرز تهیه شیره توت سفید در منزل
  • طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)
  • طرز تهیه شیره انگور خانگی (دوشاب انگور)

نکات احتیاطی

  1. انواع شیره به ویژه مخلوط سه شیره از انرژی و کالری بالایی برخوردار است و بسیار شیرین است. از این رو افراد مبتلا به دیابت، فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید بالا و همچنین افرادی که دارای اضافه وزن هستند بایستی از زیاده روی در مصرف سه شیره پرهیز کنند.
  2. زیاده روی در مصرف سه شـیره برای افراد دارای مزاج گرم مناسب نبوده، موجب غلیظ شدن صفرا و بروز جوش در صورت و بدن آنها می گردد.
  3. میزان مناسب برای مصرف این ماده غذایی برای بزرگسالان روزی یک قاشق غذاخوری و برای بچه ها هر 8 ساعت یک قاشق مرباخوری است.

نکته آخر اینکه با وجود گسترده بودن خواص سه شیره مصرف آن برای افراد عادی و دارای وزن طبیعی نیز بایستی با اعتدال همراه باشد.

منبع: setare.com
انتشار: 10 بهمن 1399 بروزرسانی: 10 بهمن 1399 گردآورنده: tour-england.ir شناسه مطلب: 754

به "خواص سه شیره (انگور، توت و خرما)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص سه شیره (انگور، توت و خرما)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید