طرز تهیه کوکوی دو رنگ به صورت مرحله به مرحله

به گزارش تور انگلیس، کوکوی دو رنگ یک غذای شکیل مجلسی است که هواداران زیادی دارد و رنگ و لعاب میز غذای شما را حسابی عوض می نماید. در طرز تهیه کوکوی دو رنگ ، ابتدا مایه کوکو سیب زمینی شامل سیب زمینی پخته و پوره شده را با پیاز داغ، ادویه، تخم مرغ و زعفران آماده کنید. سپس، آن را حدود 10 دقیقه در قالب فر با حرارت 180 درجه سانتی گراد بپزید تا نیم بند گردد. بعد از آن، مایه کوکو سبزی را از ترکیب سبزی خرد شده با تخم مرغ، زرشک، گردو و… درست نموده و روی لایه کوکو سیب زمینی بریزید و اجازه دهید تمام مواد برای حدود 20 دقیقه دیگر داخل فر بپزند. البته کوکوی دو رنگ در تابه هم قابل طبخ است و می توانید جزئیات هر دو روش را در این مقاله از خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه کوکوی دو رنگ به صورت مرحله به مرحله

در ادامه، جدول مشخصات غذایی کوکوی دو رنگ آمده است:

کوکوی دو رنگ

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیحدود نیم ساعت
زمان پخت غذابین 30 تا 40 دقیقه
اندازه سختیمیانه

طرز تهیه کوکوی دو رنگ

کوکوی دو رنگ هم شبیه طرز تهیه کوکوی اسفناج ، در عرض کمتر از 1 ساعت حاضر می گردد. این کوکو ظاهر بسیار شکیلی دارد و می توانید آن را به اندازه های کوچک برش زده و به عنوان یک فینگرفود مجلسی سرو کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه کوکو دو رنگ مجلسی در فر را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه کوکو دو رنگ

مواد مورد احتیاج برای پخت کوکوی دو رنگ در مقایسه با مواد مورداحتیاج طرز تهیه کوکو پیازچه و بعضی دیگر از کوکوها بسیار مفصل تر بوده و شامل موارد زیر است. اضافه می کنیم که سبزی کوکویی باید ترکیبی از تره، جعفری، پیازچه و اسفناج باشد که به طور معمول، اندازهی تره و جعفری بیشتر است.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
سبزی کوکویی1.5 تا 2 پیمانه
سیب زمینی4 عدد
پیاز1 عدد
سیر1 حبه
تخم مرغ6 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
روغنبه اندازه لازم
زرشک2 قاشق غذاخوری
مغز گردو2 قاشق غذاخوری
آرد سفید2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نمودهبه اندازه کافی

دستور پخت کوکوی دو رنگ

طرز تهیه کوکو دو رنگ مطابق مراحل زیر پیش می رود:

  • مرحله اول: سیب زمینی ها را شسته و همراه اندازهی آب داخل قابلمه ای مناسب بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و صبر کنید تا سیب زمینی ها کاملا آبپز شوند.
  • مرحله دوم: در ادامه، پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را به صورت داغ بکوبید تا حالت پوره و یکدست پیدا نمایند. فر را هم روشن نموده و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا گرم گردد.
  • مرحله سوم: حالا در تابه ای مناسب اندازهی روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. پس از آن که روغن داغ شد، پیاز رنده شده را در آن تفت داده و از روی حرارت بردارید.
  • مرحله چهارم: تا اینجای کار، سیب زمینی پوره شده هم خنک شده است و باید پیاز داغ را به همراه ادویه، نمک و زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در ادامه، تخم مرغ ها را دانه دانه داخل مخلوط سیب زمینی بشکنید و آن را هم بزنید تا تمام مواد کاملا مخلوط شوند.
  • مرحله ششم: حالا کف قالب مربعی فر را با کمی روغن چرب نموده و مواد کوکو سیب زمینی را داخل آن پخش کنید. با لیسک، سطح مایه کوکو سیب زمینی را صاف نموده و روی آن، کمی روغن مایع بریزید.
  • مرحله هفتم: قالب را به مدت 10 تا 15 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کوکو سیب زمینی حالت نیم بند به خود بگیرد.
  • مرحله هشتم: در همین فاصله، سبزی کوکو را شسته و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس سبزی ها را به صورت ریز خرد کنید.
  • مرحله نهم: سبزی خرد شده را با سیر رنده شده، زرشک و مغز گردو مخلوط کنید. سپس، آرد و ادویه های لازم را به آن بیفزایید.
  • مرحله دهم: در ادامه روش تهیه کوکو دو لایه سیب زمینی و سبزی، 2 تخم مرغ را روی مواد بشکنید و آن ها را هم بزنید. اگر مایه کوکو سبزی هنوز سفت بود، تخم مرغ سوم را هم اضافه کنید.
  • مرحله یازدهم: در این مرحله، قالب را از فر خارج نموده و مایه کوکو سبزی را روی آن بریزید. روی مایه هم اندازهی روغن مایع ریخته و با لیسک سطح کوکو را صاف کنید.
  • مرحله دوازدهم: مجددا قالب را داخل فر قرار دهید و 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا کوکوی دو رنگ و مجلسی شما آماده گردد.
  • مرحله سیزدهم: در نهایت، قالب را از فر خارج نموده و کناره های کوکو را با یاری چاقو جدا کنید. سپس، این کوکوی قالبی و شکیل را به شکل های هماهنگ برش زده و با مخلفات دلخواه تزئین کنید. طرز تهیه کوکوی دو رنگ در همین جا به سرانجام رسید.

کوکو دو رنگ در تابه رژیمی

شما می توانید مثل طرز تهیه کوکو تره فرنگی ، کوکوی دو رنگ را هم به جای فر، داخل تابه طبخ کنید. برای این کار، تمام مواد لازم را مطابق جدول ابتدای مقاله آماده نموده و طبق روش زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: مواد کوکو سیب زمینی را آماده کنید. سپس کف تابه رژیمی را کمی چرب نموده و آن را روی حرارت میانه قرار دهید تا کاملا داغ گردد.
  • مرحله دوم: مواد کوکو سیب زمینی را به صورت لایه ای یکدست داخل تابه بریزید و 10 دقیقه درب آن را ببندید تا لایه اول کمی خودش را بگیرد.
  • مرحله سوم: حالا لایه دوم که شامل مواد کوکو سبزی است را روی لایه اول بریزید و سطح آن را کاملا صاف کنید و 10 دقیقه دیگر زمان دهید تا یک سمت کوکوی دو رنگ کاملا بپزد.
  • مرحله چهارم: تابه رژیمی را برگردانید تا سمت دیگر که لایه کوکو سبزی است به مدت 10 دقیقه بپزد و کوکو دو رنگ در تابه رژیمی آماده سرو گردد.

نکات کلیدی در طرز تهیه کوکوی دو رنگ

نکات و ایده های زیر به شما یاری می نمایند که آشپزی حرفه ای تری را به نمایش بگذارید:

  • اگر دوست دارید کوکوی دو رنگ شما پف بیشتری داشته باشد، می توانید کمی پودر بیکینگ پودر هم به مواد هر دو کوکو اضافه کنید.
  • راحت ترین تابه برای طرز تهیه کوکوی دو رنگ ، تابه رژیمی است که به راحتی می توانید آن را برگردانید تا دو طرف کوکو سرخ گردد. اما اگر از تابه نچسب استفاده کردید، باید با قرار دادن یک بشقاب روی تابه، کوکو را برگردانید و سپس دوباره کف تابه را کمی چرب نموده و این بار کوکو را از سمت دیگر داخل تابه قرار دهید تا بپزد.
  • همان طور که گفتیم معمولا کوکوی دو رنگ به صورت فینگرفود یا برش های یکدست و بزرگ تر سرو می گردد، اما اگر طرز تهیه کوکو دو رنگ رولتی را ترجیح می دهید، پیشنهاد می کنیم دستورهای موجود در مقاله طرز تهیه رولت کوکو سبزی طرح دار با قالب ریلیف مت را امتحان کنید و با طرز تهیه رول کوکو سبزی و مواد میانی آن پیش بروید.
  • در طول طرز تهیه کوکو دو رنگ بدون فر ، حرارت تابه را در حد ملایم حفظ کنید تا کوکوی شما کاملا مغزپخت گردد.

اصول نگهداری از کوکوی دو رنگ

کوکوی دو رنگ حاوی تخم مرغ فراوانی است، علاوه بر آن، سیب زمینی پخته هم ماندگاری زیادی ندارد. بنابراین، به جامانده غذا را در ظرفی درب دار ریخته و داخل یخچال بگذارید. این غذا نهایتا باید ظرف 3 یا 4 روز آینده مصرف گردد.

روش جلوگیری از خراب شدن کوکو دو رنگ

ظرف نگهداری کوکوها حتما باید خشک و تمیز باشد. به علاوه، گرما و رطوبت هم خیلی زود این غذای خوش طعم و زیبا را خراب می نمایند، بنابراین در اولین فرصت آن ها را به یخچال منتقل کنید.

برترین جایگزین ها در دستور تهیه کوکوی دو رنگ

شما می توانید در طرز تهیه کوکو دو رنگ مجلسی ، به جای آرد سفید گندم از آرد ذرت بهره ببرید.

خواص کوکوی دو رنگ

این کوکو به علت تنوع مواد به کار رفته در آن، ارزش غذایی بالایی دارد. برای مثال، سیب زمینی به بهبود سلامت قلب و مغز و تقویت استخوان ها یاری می نماید. زرشک، حرارت بدن را پایین می آورد و یک تصفیه نماینده طبیعی خون است. تخم مرغ، سرشار از مواد مغذی است و پروتئین موجود در آن یکی از غنی ترین پروتئین ها به شمار می آید. سبزیجات متنوع به کار رفته در این غذا هم منبع خوبی از فیبر و انواع ویتامین ها محسوب می شوند.

کوکوی دو رنگ مجلسی؛ انتخابی برای سلیقه های خاص

طرز تهیه کوکو سیب زمینی و کوکو سبزی کار سختی نیست و اگر کمی حوصله به خرج دهید، می توانید این دو کوکوی محبوب را در قالب یک کوکوی دو رنگ و منسجم سرو کنید. این کوکو یک فینگر فود عالی برای مراسم ها، جشن ها و دورهمی ها است و میز پذیرایی شما را حسابی رنگین می نماید.

البته، اگر می خواهید چند نوع فینگر فود برای مهمانی ها تهیه کنید و فرصت کافی ندارید، از سفارش آنلاین غذا خبرنگاران یاری بگیرید. برای راحتی کار، این فینگرفود مجذوب کننده و ساده تر را خودتان تهیه نموده و تهیه دیگر انواع فینگرفودها را به خبرنگاران بسپارید.

سوالات متداول

طرز تهیه کوکوی دو رنگ به چه روش هایی انجام می گردد؟

شما می توانید این کوکوی زیبای مجلسی را داخل فر یا تابه بپزید.

برای قوام مایه کوکو سبزی از چه ماده ای استفاده می گردد؟

می توانید برای این منظور از اندازهی آرد سفید یا آرد ذرت بهره ببرید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 11 بهمن 1403 بروزرسانی: 11 بهمن 1403 گردآورنده: tour-england.ir شناسه مطلب: 1747

به "طرز تهیه کوکوی دو رنگ به صورت مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکوی دو رنگ به صورت مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید