شورای شهر 3 شهردار عوض کرد، اما همچنان در حسرت مدیریت قالیباف

به گزارش تور انگلیس، اظهارات رئیس شورای شهر تهران مبنی بر این که حناچی، جسارت قالیباف را در مدیریت شهری ندارد، بازتاب وسیعی در رسانه ها داشته است.

شورای شهر 3 شهردار عوض کرد، اما همچنان در حسرت مدیریت قالیباف

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، روزنامه اصلاح طلب اعتماد در این زمینه نوشت: سال جاری تهران بی سابقه ترین ماه ها و روز های آلوده را طی چند دهه گذشته تجربه کرد. پاییزی که در آن آلودگی هوا منجر به رکورد تعطیلی 12 روزه مدارس شد و طی هفته گذشته حدود 18 هزار نفر را راهی بیمارستان ها کرد. با این وجود هنوز هیچ دستگاهی مسئولیتی در قبال این چالش قبول ننموده است. از سازمان محیط زیست به عنوان رئیس کار گروه ملی کاهش آلودگی هوای کشور تا شهرداری تهران و شورای شهر و تمامی حدود 20 سازمانی که قانون برای آن ها مسئولیت هایی را در این عرصه تعیین نموده است، همه و همه به نوعی یا سکوت نموده اند یا در حال پاکسازی وظایف خود با سایر سازمان ها هستند.

با این وجود، اما شاید عجیب ترین انتقاد و اظهارنظر در مورد آلودگی هوا، اظهارات رئیس شورای شهر تهران در برنامه ای تلویزیونی باشد که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان شهری، تداعی گر فصل جدیدی از ارتباط بین شهرداری و شورای شهر است و به اعتقاد گروهی دیگر نشان از آشکار شدن اختلاف عمیق بین شهرداری و شورای شهر است.

محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در برنامه ای تلویزیونی با اشاره به آلودگی هوای تهران و عملکرد دستگاه های مرتبط در رابطه با کاهش آلودگی هوا گفت: در این بخش مسئولان با مشکل آلودگی هوا صنفی برخورد می نمایند و هر کسی در محدوده کاری خود عمل می نماید. او با اشاره به اینکه باید توجه ویژه ای به موضوع حمل و نقل عمومی در شهر تهران گردد، گفت: دو سال است که مرتباً می گوییم دولت 45 هزار میلیارد تومان به حمل و نقل عمومی بدهی دارد، اما کسی توجه نمی نماید. رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: ما باید بتوانیم در کنار خطوط مترو، 9 هزار توبوس را به حمل و نقل عمومی اضافه کنیم تا 15 میلیون از 20 میلیون سفر های روزانه توسط حمل و نقل عمومی انجام گردد ضمن اینکه در آینده باید به سمت برقی کردن اتوبوس ها در پایتخت گام برداریم.

هاشمی در ادامه با مقایسه جسارت محمدباقر قالیباف شهردار اسبق تهران و پیروز حناچی شهردار فعلی تهران توضیح داد: اگر یادتان باشد اتوبوس های بی آرتی زمانی به پایتخت وارد شد دیزلی آمد در حالی که قانون هوای پاک این اجازه را نمی داد، ولی آقای قالیباف جسارت داشت و آن ها را وارد کرد، ولی به نظرم حناچی چنین جسارتی را ندارد. از این جهت که این اتوبوس ها دیزلی بودند، کار قالیباف خوب نبود، اما از این جهت که هم اینک اجازه نمی دهند اتوبوس ساخته شده وارد کشور گردد در حالی که بخشی از این اتوبوس های بی آرتی با جسارت آقای قالیباف ساخته و وارد شد. هاشمی در بخش دیگری از صحبت هایش به شرایط جامعه و شعار های روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری اشاره نمود و گفت: رؤسای جمهور معمولاً شعار هایی می دهند که اجرایی نمی گردد. از جمله آقای روحانی که شعار هایی داد، اما می بینیم که اجرایی نشد.

اعتماد در ادامه اظهار داشت: گروهی معتقدند از چندی قبل شورای شهر و شهردار تهران در پشت پرده اختلاف های شدیدی با هم دارند و این اظهارات جنجالی به نوعی، نشان دهنده اوج این اختلاف ها بین مدیریت شهری است. استدلال این گروه زمانی پررنگ تر شد که چند ساعت بعد از پخش برنامه یاد شده، محسن هاشمی باری دیگر و در توییتی ضمن تکرار ادعای خود دوباره شهردار تهران را فاقد جسارت خواند و نوشت: دو سال است می گویم، اما کسی توجه نمی نماید؛ دولت 45 هزار میلیارد تومان به حمل و نقل عمومی بدهی دارد! سران سه قوه پاسخ دهند با وجود افزایش قیمت بنزین، چرا یک ریال برای حمل و نقل عمومی در نظر نگرفتند؟ آقای حناچی هم جسارت لازم در مدیریت را ندارد.

حناچی شهردار تهران در پاسخ به انتقاد محسن هاشمی، در سرمقاله روزنامه همشهری نوشت که قالیباف با وارد کردن اتوبوس های بی آرتی قانون گریزی نموده و این جسارت نیست. در همین حال سایت انتخاب که از سایت های حامی طیف مدعی اعتدال و اصلاحات محسوب می گردد، خطاب به حناچی نوشته است: در شرایطی که انتقاد ها به دستگاه های مختلف از جمله شهرداری تهران در مورد عمل نکردن به وظایف خود در قانون هوای پاک، افزایش یافته، پیروز حناچی، شهردار تهران در یادداشتی در روزنامه همشهری کوشش نموده است تا نقدها مذکور را توصیه به انجام اعمال خلاف قانون جلوه دهد.

حناچی نوشته است که در دوره پیشین مدیریت شهری تعداد قابل توجهی اتوبوس برای سامانه بی آرتی خریداری شد که در ظاهر قدمی در جهت بهبود حمل و نقل عمومی و در نتیجه بهبود کیفیت هوا بود، اما در واقع نتیجه ای جز افزایش آلایندگی در پی نداشت. حال اگر قرار باشد اصرار عده ای از تصمیم گیران بر این بی قانونی فاحش را جسارت بدانیم، من نیز می پذیرم که فردی جسور نیستم. اما یقیناً کسی که قانون را زیر پا می گذارد، جسور نیست؛ قانون گریز است.

انتخاب در ادامه می نویسد: اظهارات حناچی در حالی است که در مدت یک سال و یک ماهی که از حضور او در شهرداری تهران می گذرد، اساساً اقدام قابل توجه و قابل ملاحظه ای در شهرداری تهران دیده نشده تا جایی که می توان این مدت را از منفعلانه ترین دوره های شهرداری دانست.

احتمالاً در مدت مذکور، تنها اقدامی که ممکن است به شهردار تهران نسبت داده گردد، ورود او به کمپین سه شنبه های بدون خودرو است؛ کمپینی که البته آن را هم شهرداری تهران راه اندازی ننموده و نحوه ورود حناچی به آن نیز به گفته منتقدان، تا حد زیادی پوپولیستی بوده. شهرداری تهران حتی گزارشی از میزان تأثیر این اقدام هم ارائه ننموده و البته شواهد و مشاهدات هم نشان می دهد چنین کمپینی تأثیر چندانی در کاهش ترافیک و آلودگی نداشته.

فارغ از این موضوع، شهرداری تهران در این مدت کدام کار قابل ذکر را انجام داده است که حالا حناچی ژست اجتناب از اقدامات شتاب زده و تمسخر جسارت در مدیریت را گرفته است؟

انتخاب در خاتمه نوشت: آقای حناچی! اقدامات شتاب زده و جسارت در مدیریت پیش کش! اساساً در سازمان معظم شهرداری، بجز زحمت سه شنبه های بدون خودرو چیزی به نام کار وجود دارد؟

در همین حال موضع محسن هاشمی رئیس شورای شهر نیز مورد توجه بعضی کاربران در توییتر قرار گرفته است. چنان که یکی از آن ها نوشت: کاش آقای محسن هاشمی که معتقد است جسارت در مدیریت بسیار مهم است، جسارت به خرج داده و بابت انتخاب یک مدیر فاقد جسارت برای شهرداری از مردم عذرخواهی کند.

کاربر دیگری هم نوشته است: محسن هاشمی گفته حناچی جسارت لازم برای مدیریت شهرداری را ندارد. باشه داداش، من به عنوان رئیس شورای شهر تهران قول می دهم دقت بیشتری برای انتخاب شهردار داشته باشم (!)

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 29 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: tour-england.ir شناسه مطلب: 55

به "شورای شهر 3 شهردار عوض کرد، اما همچنان در حسرت مدیریت قالیباف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شورای شهر 3 شهردار عوض کرد، اما همچنان در حسرت مدیریت قالیباف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید